Rousette de Niger princess
Zo noemen de Franse deze vis in de supermarkt Auchan wat
zeer vreemd is want volgens Wiki komt deze vis voor van Scandinavië tot aan de
Ivoorkust en Niger ligt in het midden van noord-Afrika dus niet aan de Atlantische
oceaan. Nou ja Franse zijn een beetje vreemd, zeker als ze opeens ‘out of de
blue’ Engels gaan overnemen.
Scyliorhinus
canicula heet deze 60 a 80 cm lange vis. Oftewel Hondshaai die zich voedt met schaaldieren,
wormen en kleine visjes in de nacht. Nog
nooit gegeten.
Ik heb de lange aalachtig uitziende vis in moten gehakt en
gebakken. De hondshaai heeft geen graten maar kraakbeen. Met groenten in Thaise tom
kah kruidenpasta met kokosmelk en Vietnamese salade van dun gesneden kool met
pepermunt, koriander en gember was het best lekker.
Hondshaai heeft een beetje een ammoniakachtige smaak en is
plakkerig.
1 opmerking:
Die hondshaai heb ik jaren geleden ook klaargemaakt in Leiden. Daar werd ie verkocht als puitaal en dan denk je dus dat het een soort aal is maar ik vond de smaak niet aangenaam en daarom nooit meer gekocht.
Leuk dat ik nu bij jou een Thais recept zie mar een ammoniaksmaak klinkt ook niet lekker !
Ed Visma
Een reactie posten