woensdag 3 december 2008

La chauffage

Wat jullie kunnen in drie secondes kunnen, doen wij de halve dag over.
De thermostaat omhoog draaien of toetsen is zo gedaan, en al snel wordt het lekker warm.
Wij moeten boomstammetjes in BB gaan halen met de aanhangwagen. De grote stammen eerst nog klein hakken. Weer terug rijden en uitladen bij Katootje. (dan heb ik het niet eens gehad over de bomen omzagen, stam in stukken zagen, takken verwerken, bruikbaar hout naar de opslag verslepen) Goed. De kachel aan maken is nog een hele kunst. Eerst moet elke dag opnieuw de asla geleegd worden. De as gooien we in de compostbak die buiten staat. Het ruitje van de kachel moet elke dag schoongemaakt worden van het roet. We moeten aanmaak houtjes hebben en liefst wat karton. Dan kunnen de stammetjes er op. En als het blijft branden en goed de fik er in zit (want ons hout is van dit jaar en dus heel vochtig) heb je na een dik uur misschien een iets warmere keuken want daar staat onze kachel.
De romantiek van een vuurtje wordt na een tijdje een zware klus.














Geen opmerkingen: