maandag 27 oktober 2008

Dag goot!

Zelf een dakgoot uitzoeken hier in de Corrèze is een ontdekkingreis.
We gaan vaak naar de Brico, zo een bouwmarkt waar ze vaak ook hele slechte kwaliteit spullen verkopen tegen een pittig prijsje. We zijn er dus achter dat we spullen hier beter bij een speciaalzaak kunnen kopen. De speciaalzaken zijn duidelijk goedkoper en hebben een grotere sortering en klasse van producten.
De Luc is zo’n zaak. De zaak zelf doet weinig aan etalage werk of moderne toonbanken, maar het is een heerlijke metaal zaak met ouderwetse allure. En het mooiste zijn de mannetjes die er werken. Ze hebben kennis van alles en zijn uiterst vriendelijk. Ze nemen de tijd voor je om je uitvoerig te helpen en met je mee te denken. De zaak is nog al groot en beslaat te minste drie panden naast elkaar zodat je nog wel eens met elkaar de straat op gaat van het winkelpand naar het magazijn bijvoorbeeld. Ja, zo samen in de regen op de stoep springend en uitwijkend voor de spetterende auto’s, schept een band van vriendschap natuurlijk.
Het mannetje van de Luc in kwestie heeft de spulletjes laten zien die we nodig hadden en blij zaten we met de goot op het dak weer in de auto.







Geen opmerkingen: