maandag 17 november 2008

Fête de anniversaire Jeroën




Gister hebben we natuurlijk Jeroën zijn verjaardag gevierd. 44 evenveel als Amerika presidenten heeft geteld. Het was een prachtige zonnige dag. We zijn naar de dorps tweedehands boeken markt geweest waar ik voor €2 een franse CD Le jardin voor Jero heb gekocht en voor €1 het dagboek van Anne Frank om Frans te leren. We zijn naar ons favoriete waterval plekje geweest in Neyrat en hebben ontdek dat je langs de waterval nog naar boven kan klimmen en hele mooie privé plekjes hebt om op een hete zomerse dag daar heerlijk te verkoelen, te relaxen en wandelingen te maken.
We hadden ook een afspraak met de Bounioltjes. Twee fantastische oude besjes van 86 waar we waarschijnlijk land van gaan kopen. De ruïne naast ons. Tot nu toe zijn het onze enige twee vrienden geworden. Een prachtig antiek paar die nog behoorlijk bijdehand zijn en met veel historische waarde volle verhalen bezitten.
De prijs van het stuk grond is een lachertje voor 2000 m4 vragen ze € 350.Wij waren blij.
We willen eigenlijk nog meer kopen maar dat stuk land wordt tot 2010 verhuurd en zij begrepen niet dat wij het inclusief overnamen huurcontract het wilde kopen. Ach… dat komt vast wel later. Daarna hebben we het gevierd bij het vuurtje thuis met een fles Rothschild champagne en zelf gemaakt diner van lamsbout met pruimen in een tagine (marokaanse stoofpot) en Irisch koffie toe. Jeroén heeft nog een nacht wandeling gemaakt onder de afnemende maar nog genoeg verlichtende maan.





Geen opmerkingen: