donderdag 25 oktober 2012

Knutten, het meest veelzijdige stukje irritatie


 
Ik heb er al eerder over geschreven in mijn blog maar uiteindelijk wordt na vier jaar alles een herhaling, herhaling met een ander sausje. De cyclus.
Knutjes, de meeste onbekende bekende ergerlijke kutmugjes.
Je bemerkt ze niet, je ziet ze amper, alleen als ze diep in je oor zitten hoor je haar ultra hoge gezoem. Te laat natuurlijk. Ja Haar !
Want het zijn de vrouwtjes die mij drie nachten wakker laten liggen door de continu onweerstaanbare drang om te krabben aan de bulten die langzaam veranderen in open schaafwonden en nog meer gaan jeuken door het verspreiden van het antistollingsgoedjes wat zij met haar millimeter snuitje in mij heeft geprikt om mijn heerlijke 5 microgrambloed op te zuigen zodat zij weer eitjes kan leggen en nog meer van de kutknutjes kan produceren. Wel honderd om de dag als zij zich door een wolk mannen laat pakken als een echte ‘gangbang’ party tafereel. De mannen zuigen heel onschuldig aan wat nectar voor hun prestatie.
Het zijn ook vaak de vrouwen die gestoken worden door hun iets hogere tempratuur en lekker ruikende melk en vetzuren. Vrouwen hebben ook een iets zachtere en gevoelige huid waardoor de steekjes sneller uitmonden een klein rampengebied.
Culicoides, zijn er in 6000 soorten over de hele wereld waarvan ruim 700 soorten in Europa. 10 dagen zijn er nodig van ei naar larve naar pop naar knut. Lekker laag dansen op vochtige schaduwplekken tot er een hoog CO2 gehalte optesnuiven valt en dan slaan we toe, dames. Vrouwen tegen vrouwen.
Behalve dodelijke ziektes brengen zijn ze blijkbaar ook nog ergens goed voor, bevruchting van vele soorten planten en voedsel voor vogels, ja ons bloed of gevuld met heerlijke nectar.



Geen opmerkingen: