donderdag 25 oktober 2012

Van Caterpillar tot John Deere


Het hydrolyse slangetje van de minipelle bleef haken achter de stugge omhoogstekende wortels van de omgewaaide beuk (die trouwens de zijkant van mijn Hut vermorzeld had met zijn zwaai naar de grond, dus die heb ik maar ontmanteld en dat ruimt op!)

Floep, de slangfitting brak van de koppeling en de zwarte giftige olie droop over de grote wortelstronk de grond op. Het Roodborstje wat vaak komt kijken als je aan het zagen, graven of spitten bent met motors bleef even nieuwsgierig als altijd ondanks de toch de aparte geur die los kwam uit de giftige olie.

Nou, voor de niet kenners; zonder toevoer van dit spul door het slangetje werkt het hydraulische systeem niet meer en kan de zware schep niet meer bewogen worden.

Daar stond die dus. Plotsklaps nutteloos met zijn slappe metalen arm triest leunend op de grond. Bewegingloos object, een sta in de weg van 2 ton zwaar.

Maar… ons tocht naar het iets grotere dorp 20 kilometer verderop

heeft ons goed geholpen. De alles auto onderdelen en tuinbewerking machinewinkel stuurde na het natuurlijk eindeloos wachten in een lege zaak op een telefoongesprek van de enige min of meer bereidwillige winkelbediende, ons naar de AFCO aan dezelfde weg. Het Atelier Forestier du Centre Ouest. Een grote werkplaats vol reusachtige glimmende John Deere machines en mannen in bijpassende overalls. Een dame! , een vrouw werd er al geroepen in de hol klinkende hal en toen we in het secretariaat de bedrijfsleider ontmoeten, was het eerste wat hij zei: JA, maar ze is samen met een baard ! Waarop hij op Jeroen doelde die inderdaad iets op de achtergrond bleef omdat ik het woord deed en de slang in mijn hand hield. Toch werden we vriendelijk binnen gelaten in de werkplaats en al lopend liet ik de slang zien en legde uit dat we een nieuwe wilden. Of het geen bezwaar was dat wij een Caterpillar hadden terwijl dit toch duidelijk een John Deere plek was, deed hij makkelijk af met welnee, wij zijn flexibel. En snel want in een poep en een scheet had een serieuze werkende jongeman een nieuwe slang met bijpassende onderdelen het in elkaar gezet en nog binnen een kwartier stonden we met maar 42€ minder en na het afslaan van een borrel drinken met de bedrijfsleider weer buiten. In 24 graden want het is prachtig weer zo laat nog in oktober. Jeroen heeft deze avond zijn baard er afgehaald.

 
het nieuwe slangetje

 de jongen die het gemaakt heeft

mooie onderdelen niet voor ons

uitkijkje

toch knus in zo'n cabine.

Geen opmerkingen: