zaterdag 31 januari 2009

Limoges en Limousin


We zijn naar Limoges geweest, de hoofdstad van de provincie Limousin waar dus de departementen Corrèze samen met de Creuse en de Haute-Vienne ondervalt. Limoges is de stad van porselein. Uit Limoges en omstreken komen ook die roodbruine stieren, Limousines, die voor het vlees gehouden worden. Of die grote lange wagen iets met de stad of een van haar bezigheden te maken heeft, geen idee!

Wij waren er in ieder geval om verschillende reden en een daar van was alvast het oriënteren op keuken en badkamer materialen. We hebben een hele mooie(dure) winkel gevonden die echte stenen aanrechtbladen voor de keuken kan leveren (die Franse hebben namelijk heel vaak, knullige, krakkemikkige, truttige troep). We hebben deuren, trappen, baden en vooral tegels bekeken. '
,
Leuk, zo een uit stapje in een echte grote stad. We zaten in de nationale stakingsdag (Franse zijn gek op staken) waardoor we heerlijk voor het eerst tijdens de rit eindloos konden luisteren naar de radio met muziek wel te verstaan (uitzonderlijk voor de Fr.Radio), zonder dat er ook maar een stem door heen kwam. En tijdens de lunch hadden we het hele grote oude Benedictus Stationhal bijna voor ons alleen. Dat waren dan toch weer grote voordelen.
,
Na het bekijken van de botanische tuin die vol stond met bordjes van allerlei soorten planten maar natuurlijk door de winter kalen perken had, zijn we, na ons afspraak met de onbekende man voor ons geheime missie, alle twee met een mooie nieuwe winterjas rijker (deze wel waterdicht) weer vertrokken. Radio aan en tevreden weer naar ons rustige oord.


Geen opmerkingen: