woensdag 9 september 2009

Café des sports chez Christian

Café des sports.

Het is zonde maar het is waar. Onze enige echte en laatste kroeg in het dorp is gesloten.
Niet omdat de zaken slecht gingen, nee, mensen houden in tijden van recessie of juist het vieren dat het weer voorbij blijkt te zijn, wel van een stevige borrel.
Maar helaas de kroeg is dicht omdat de eigenaar is overleden. Hij was niet verschrikkelijk oud maar hij had natuurlijk al een flink deel van zijn leven een kroeg en dat is nou weer niet het gezondste beroep die er is. Een echte verkoper kent zijn waren, laten we maar zeggen.
Zijn vrouw, die al 25 jaar het gezicht van de bar is mag de kroeg niet overnemen ( juridische strijd, familie, wetten, ect.) Jammer jammer jammer. We wachten het nog even af, maar de stoeltjes blijven voorlopig opgeklapt en de gezellige Tl-buizen blijven uit.
Dit is echt een groot verlies voor het dorp. De plek waar rijk en arm, hard werkend en lanterfantend, praat graag en stil drinkend bij elkaar kwam.
Juist nu ik me weer had voorgenomen om toch meer contact te zoeken met de plaatselijke bewoners, juist nu de stille winter tijd er aan gaat komen en ieder behoefte heeft aan een drankje en gezelligheid. Is café du sport chez Christian et Fransou fermé!

Geen opmerkingen: