vrijdag 11 september 2009

WAT is DAT?!!!

Het is prachtige nazomer die we gekregen hebben met ongelofelijke warme dagen, heerlijke dagen om lekker buiten te relaxen tussen de bedrijven door. Zo een moment deed zich ook voor afgelopen week. We zaten ontspannen in de zon koffie te slurpen, het was rustig en dieren waren tevreden en kalm. Toen er plotseling uit het niets leek, een oorverdovende knal om ons heen was die de aarde deed schudden. De vogels waren verschrikt aan het kwetteren en fladderen, Namousia zat met oren naar achter tegen de grond aangedrukt en ik keek verbaast en geschrokken om me heen of ik iets bijzonders kon zien. Het klonk als of een gascentrale ontploft was maar ik zag nergens rookpluimen en de brandweer bleef ingerukt.

Wat hier waarschijnlijk gebeurd was, is iets wat in Nederland niet meer mag. Een gevechtsvliegtuig ging door de geluidsbarrière heen!
Poeha hé.. en dats een KNAL.
Het gebeurd wel eens vaker maar dit keer had de piloot al de andere overtroffen.

Moderne vliegtuigen kunnen sneller dan het geluid vliegen (1200km/h) en dat is het moment wanneer geluidsbarrière doorbroken wordt. Dit kun je horen hele duidelijke knallen maar ook zien. Het is vast gelegd op deze spectaculaire foto.
.
.
President Sarkozy is deze zelfde week naar Brazilië geweest om 36 Rafele’s gevechtsvliegtuigen te verkopen. Volgend jaar zullen dus ook de urubu’s, roze dolfijnen en de sambascholen verbaast opkijken als er een Rafale door de geluidzone knalt.

Geen opmerkingen: