zondag 17 mei 2009





Yerun die is een echte geluidsman. Vroeger was hij al mixer van bandjes maar nog steeds heeft hij een goed gehoor voor geluiden. In een verhaal ondersteund hij ook het liefst de voor vallen met een specifiek geluid. Het dicht knallen van een deur, het weg rijden van een opgevoerde brommer, het tikken van de regen, enz enz en dat allemaal gevormd door zijn mond.

Daarom was hij waarschijnlijk zo opgewonden toen hij zijn nieuwe idee wilden uitvoeren. Een gettoblaster in vorm van een munitiekistje. Het moest bestand zijn tegen een stootje, want het zou gebruikt gaan worden bij zijn verdere bouwwerkzaamheden en het moest onderdelen bevatten die hij nog had liggen in zijn rommelhok.

Oké, hier zijn de ingrediënten, een autoradio van Sony, twee tweeweg speekers van JVC, een voeding van 220 naar 12 volt en dat alles in een zelfgemaakt onverwoestbaar kistje met twee stootranden en twee stevige flightcase handvaten die alle samen zijn wonder vormen waar een perfect klassiek geluid uitkomt.

Je kan er cd’s in afspelen, naar de radio luisteren, maar het mooiste is nog dat de geluidskist op afstand te bedienen valt én doormiddel van een bluetooth verbinding met de telefoon onmiddellijk de muziek laat stoppen en gewoon gesproken kan worden via de radiomet de gene die opbelt.
Ongelofelijk knap toch wat die willie wortel van mij in elkaar brouwt met wat overgebleven elektronica. Het ziet er inderdaad uit als een munitiekistje zeker na een likje verf die ook al uit de kelder komt. En blij dat hij was, hij heeft de hele nacht samen met zijn gettoblaster doorgebracht tot vijf uur in de ochtend.

Geen opmerkingen: